Pc_Creaprint-ny-cmyk-for-webb.jpg
Hem Företaget Om oss Bokängel Kontakt

Käbbelgrodans Hemlighet - 100:de Bokängeln ansluten!

Bokänglar presenterar nu en ny boktitel, denna gång i Fantasy genren.

Käbbelgrodans Hemlighet är boken om de märkliga grodorna i Köpenhamns hemliga värld som inte kan ljuga men de är riktigt duktiga på att luras. Och de visar sig bara för barn, för barn kan inte heller ljuga, det är det bara vuxna som kan. Käbbelgrodans Hemlighet av Tony Barouta är en kapitelbok för barn och yngre tonåringar. En fantasieggande textbok med illustrationer i sv/v. Författaren har skrivit boken då han vill uppmärksamma barn på att vara kritiska till det den vuxna världen berättar för dem. Allt som man hör och läser behöver inte vara sant. Boken passar även bra att läsas för barn som inte själva börjat läsa kapitelböcker än.
Käbbelgrodorna är författarens första egna bok och han håller redan på att skriva uppföljaren.

Boken är på 416 sidor i formatet 169x249 mm inbunden kartonage.

Bokängelpris: 295:- inkl. signerad illustration och medverkan med namn på Bokängelsidan i boken.

Maila författaren: Tony Barouta eller Creaprint om du vill anmäla ditt intresse som Bokängel.
Följ bokens tillkomst på författarens blogg här>>

Läs mer om Bokänglar här>>

Författarens egna ord om boken

Berättelsen om käbbelgrodan kom till under sommaren 2015. Vi var på semester i Danmark där vi gjorde ett besök till Tivoli i Köpenhamn. Solen värmde den dagen när vi tog en promenad igenom Köpenhamns gator efter att ha klivit av tunnelbanan mitt i centrum.
Lite orolig som en förälder kan vara över att tappa bort sina barn i en större stad så började jag att berätta om käbbelgrodorna för Alexander och Nicole och deras kusiner, Robin och Felix. Käbbelgrodorna finns bara i Köpenhamn där de gömmer sig i gränder. De lurar till sig barn som går vilse i staden och käbblar så mycket att det är svårt att veta vad som är sant och vad som inte är sant, barn som följer med käbbelgrodorna ner i kloakerna under staden för att titta på den hemlighet de säger att de vaktar hittar inte tillbaka, så det gäller att se upp för dem och inte komma ifrån sina föräldrar.

Vi såg oss om efter käbbelgrodorna och höll även utkik efter snabelsorkarna, ett annat lustigt djur som bara finns i Köpenhamn och som man, om man har tur, kan få se en skymt av när de ibland tittar upp från vägbrunnarna längs med gatorna. Det blev en kul promenad.

Figurerna hängde med efter vår semesterresa och vi bestämde oss en kväll i sena augusti att berätta en saga om dem. Det började med att jag berättade fritt en första kväll och satte mig sedan ner efter att barnen somnat för att skriva ner berättelsen på datorn. Historien kretsar kring syskonen Erik och Ella som får höra talas om käbbelgrodorna precis innan de ska resa till Köpenhamn, och där Erik faktiskt stöter på en käbbelgroda trots att han vet att han ska vara försiktig. Ella som ser det hela försöker att stoppa Erik att följa med käbbelgrodan, men han hon hinner inte utan måste nu själv ge sig ner i kloakerna och till käbbelgrodans land för att försöka rädda sin bror innan det är för sent. Det blev spännande kvällar den hösten och jag fick aldrig sluta att läsa. Tre månader senare var berättelsen om käbbelgrodan färdigskriven.

Barnen älskar berättelsen så vi lät några vänner och bekanta att läsa den för sina barn för att få höra vad de tyckte. Vi fick i stort sett bara positiv kritik men det var först efter det att jag anlitat en extern, oberoende person, Katariina Treville, som jag bestämde mig för att försöka ge ut boken. Katariina arbetar som översättare och är anställd av Lärarnas Riksförbund. Hennes övertygelse om att boken ”bara måste ges ut” ledde till att jag nu tagit nästa steg.

<< Tillbaka

 

Författarens ord om sig själv

Jag heter Tony Barouta och är 44 år. Jag bor i Åkersberga tillsammans med min familj som består utav min fru, Anna, och våra två gemensamma barn Alexander, 9 år, och Nicole, 7 år. Jag har en bakgrund från bankvärlden och arbetar idag på försäkringsbolaget Skandia. Jag är en sportintresserad kille som även tycker om semesterresorna med min familj.

Arbetsskiss 1. Illustration av Käbbelgroda:

arbetsskiss-1-illustration-Kaebbelgroda.JPG

Sök

Skriv in det du vill söka efter här